Statele de plată ale Ministerului britanic al Apărării au fost ţinta unor atacuri. Premierul Rishi Sunak: ,,Un actor răuvoitor” a compromis reţeaua

Presa britanică a relatat că Beijingul s-a aflat în spatele unui atac cibernetic asupra sistemului de salarizare folosit de Ministerul britanic al Apărării, sistem care cuprinde numele şi datele bancare ale militarilor forţelor terestre, maritime şi aeriene din Regatul Unit, relevă Reuters.

Pe de altă parte, Beijingul a respins orice implicare, calificând suspiciunile drept calomnii.

„Există indicii că <un actor răuvoitor> a compromis reţeaua de plăţi a forţelor armate. Ministerul Apărării a luat deja măsura de a scoate reţeaua din funcţiune şi de a se asigura că persoanele afectate sunt sprijinite în mod corespunzător”, a declarat premierul britanic, Rishi Sunak.

Nici Sunak şi nici Ministerul Apărării nu au specificat că Beijingul ar fi avut vreo implicare în atacul cibernetic. Biroul din Downing Street al lui Sunak a declarat că firma contractată pentru a gestiona baza de date a fost supusă unei analize de securitate şi că vor fi luate măsuri adecvate.

Ministrul Apărării, Grant Shapps, urmează să facă o declaraţie în faţa parlamentului britanic, marţi, pentru a prezenta un plan în mai multe puncte pentru a sprijini şi proteja personalul militar.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian, a declarat că Beijingul se opune tuturor formelor de atac cibernetic şi respinge orice încercare de a folosi problemele de securitate cibernetică ”pentru a defăima alte ţări”.

Marea Britanie şi China au avut dispute în ultimul timp pe tema pirateriei informatice, Londra afirmând în martie că hackeri chinezi s-au aflat în spatele a două atacuri cibernetice de amploare din ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].