Iohannis, despre sistemele Patriot: Vedem ce putem oferi şi ce putem primi în schimb

„Există evident nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate, şi în acest fel în ultimele săptămâni este o discuţie destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot Ucrainei.

România dispune de astfel de sisteme şi atunci sigur am fost întrebaţi şi noi. Şi preşedintele Biden a adus această chestiune în discuţie şi am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni, asta însemnând că va trebui să discut eu acasă, în CSAT, să vedem cum putem să putem problema, ce putem să oferim şi evident ce putem să primim în schimb pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană”, a spus Klaus Iohannis, marţi, la finalul întâlnirii avute cu Joe Biden.

Klaus Iohannis s-a declarat încrezător că poate fi găsită o soluţie: „Este vorba de un singur sistem Patriot”.

Şeful statului a spus că în România este un sistem funcţional care va rămâne în România şi că altele sunt în faze avansate de operaţionalizare: „Despre unul dintre acestea era vorba”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].