SUA au suspendat un transport de bombe pentru Israel. Oficial american: Israelul nu a „abordat pe deplin” preocupările SUA cu privire la nevoile umanitare ale civililor din Rafah / Reuters: Directorul CIA se va deplasa miercuri în Israel pentru discuţii cu Netanyahu

Transportul suspendat de săptămâna trecută a constat în 1.800 de bombe de 907 kg şi 1.700 de bombe de 225 de kg, a declarat oficialul american pentru CBS News. Israelul nu a „abordat pe deplin” preocupările SUA cu privire la nevoile umanitare ale civililor din Rafah, spune oficialul.

În cursul nopţii, au avut loc noi atacuri aeriene israeliene în Fâşia Gaza, la câteva ore după ce forţele israeliene, susţinute de tancuri, au preluat controlul asupra punctului de trecere cheie Rafah de la graniţa cu Egiptul.

Bombardamentele israeliene au fost deosebit de intense în jurul Rafah.

Rafah a fost un punct de intrare cheie pentru ajutor şi singura ieşire pentru persoanele care au putut fugi de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în octombrie anul trecut.

Luni, armata israeliană a ordonat ca zeci de mii de civili să înceapă să evacueze zonele estice din apropierea oraşului Rafah, înaintea a ceea ce a numit o operaţiune „limitată” de eliminare a luptătorilor Hamas şi de dezmembrare a infrastructurii.

Între timp, continuă eforturile pentru a se ajunge la o încetare a focului, alături de eliberarea ostaticilor israelieni şi a prizonierilor palestinieni. La Cairo, delegaţii din partea Israelului şi a Hamas urmează să reia negocierile prin intermediul mediatorilor.

Directorul CIA, Bill Burns, ar urma să călătorească de la Cairo în Israel în cursul zilei de miercuri pentru a se întâlni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu oficiali israelieni, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu deplasarea sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].