România joacă la Baia Mare cu Cehia pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin

Federaţia Română de Handbal a dat de înţeles prin vocea preşedintelui Constatin Din, dar şi a selecţionerului George Buricea, că au ales Baia Mare ca loc de desfăşurare a partidei pe considerentul că suporterii băimăreni sunt printre cei mai buni cunoscători ai handbalului din România, sperând că atmosfera din Sala Sporturilor „Lascăr Pană” va contribui la un succes decisiv al tricolorilor.

Meciul se joacă cu casa închisă, biletele fiind epuizate cu câteva zile înainte de eveniment.

Lotul echipei naţionale s-a aflat în cantonament la Baia Mare, unde a pregătit dubla cu Cehia, meciul retur urmând să aibă loc pe 12 mai.

Campionatul Mondial din 2025 va avea loc în Croaţia, Danemarca şi Norvegia, între 14 ianuarie – 2 februarie.

Europa are 11 locuri disponibile la turneul final prin intermediul calificărilor, alături de naţiunile gazdă, Franţa, Germania, Suedia (de la CE2024). La turneul final vor evolua 32 de echipe.

Lotul României: Ionuţ Iancu, Dan Vasile (portari), Dan Racoţea, Daniel Stanciuc, Tudor Botea, Andrei Drăgan, Călin Căbuţ, Gabriel Ilie, Andrei Buzle, Nicolae Ungureanu, Demis Grigoraş, Ionuţ Nistor, Alexandru Andrei, Roland Thalmaier, Denis Vereş, Călin Dedu, Zavi Dumitrana, Robert Nagy, Dragoş Hanţaru şi Liviu Caba.

Dacă se califică, România va evolua la un Campionat Mondial după o pauză de 14 ani. Ultima dată, naţionala tricoloră a evoluat la Mondialul din Suedia, în 2011, atunci când a ocupat locul 19 din 24 de echipe.

România are în palmare la Campionatul Mondial patru medalii de aur (1961, 1964, 1970, 1974), una de argint (1959 – la handbal în 11) şi două medalii de bronz (1967, 1990).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].