TikTok dă în judecată SUA pentru a bloca legea care ar putea interzice aplicaţia

În procesul său, ByteDance afirmă că noua lege descrie vag proprietatea sa asupra TikTok ca fiind o ameninţare la adresa securităţii naţionale pentru a eluda Primul Amendament, în ciuda faptului că nu există nicio dovadă că firma reprezintă o ameninţare. De asemenea, aceasta spune că legea este atât de „evident neconstituţională”, încât sponsorii ei o prezintă în schimb ca o modalitate de a reglementa proprietatea TikTok, scrie Associated Press (AP).

„Pentru prima dată în istorie, Congresul a promulgat o lege care supune o singură platformă de exprimare, cu nume, unei interdicţii permanente la nivel naţional şi interzice fiecărui american să participe la o comunitate online unică, cu peste 1 miliard de persoane din întreaga lume”, afirmă ByteDance în procesul depus la o curte de apel din Washington, relevă sursa citată.

Procesul este cea mai recentă turnură în ceea ce se anunţă a fi o luptă juridică prelungită cu privire la viitorul TikTok în Statele Unite – şi care ar putea ajunge în faţa Curţii Supreme.

Legea promulgată de Joe Biden impune ca ByteDance să vândă platforma unui cumpărător aprobat de SUA în termen de nouă luni. În cazul în care se înregistrează progrese privind tranzacţia, compania chineză mai are la dispoziţie încă trei luni pentru a finaliza procesul de vânzare. ByteDance a declarat în mai multe rânduri că nu intenţionează să vândă TikTok.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].