Marea Britanie expulzează un diplomat rus, considerându-l „ofiţer de informaţii militare nedeclarat”

Marea Britanie îl va expulza pe ataşatul de apărare al Rusiei de la Londra şi va lua şi alte măsuri ca răspuns la ceea ce ministrul de Interne James Cleverly a numit „activitatea malignă” a Moscovei.

Adresându-se miercuri parlamentului, Cleverly a declarat că Marea Britanie este deja „un mediu de operare extrem de dificil pentru serviciile de informaţii ruseşti”, scrie Reuters.

Marea Britanie a introdus mai multe sancţiuni împotriva companiilor şi persoanelor fizice din Rusia de când Moscova a lansat invazia la scară largă a Ucrainei, iar Cleverly a declarat că guvernul de la Londra nu va ezita să sprijine în continuare Kievul.

„Îl vom expulza pe ataşatul rus al Apărării, care este un ofiţer de informaţii militare nedeclarat. Vom retrage statutul de sediu diplomatic de la mai multe proprietăţi din Marea Britanie legate de Rusia. Vom impune noi restricţii asupra vizelor diplomatice ruseşti, inclusiv limitarea perioadei de timp pe care diplomaţii ruşi o pot petrece în Marea Britanie”, a declarat Cleverly.

„Mesajul nostru către Rusia este clar: opriţi acest război ilegal, retrageţi-vă trupele din Ucraina, încetaţi această activitate malignă”, a adăugat Cleverly.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, membrii NATO s-au declarat “profund îngrijoraţi” de recentele atacuri cibernetice pe care le-au atribuit Rusiei şi care au afectat Cehia, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia şi Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].