Bilanţul în urma ploilor abundente din Brazilia a ajuns la 100 de morţi

Bilanţul victimelor ploilor abundente care au inundat statul brazilian Rio Grande do Sul în ultimele zile a ajuns la 100 de morţi, a anunţat miercuri apărarea civilă locală, scrie Reuters.

Imaginea articolului Bilanţul în urma ploilor abundente din Brazilia a ajuns la 100 de morţi

Bilanţul în urma ploilor abundente din Brazilia a ajuns la 100 de morţi

Pe lângă cei 100 de morţi, apărarea civilă a adăugat că 128 de persoane sunt încă date dispărute.

155.000 de persoane au rămas fără adăpost.

Ploile abundente care au început săptămâna trecută au provocat inundaţii majore, inundând oraşe întregi şi distrugând drumuri şi poduri.

Se preconizează că ploile se vor atenua joi, dar vor continua apoi în weekend.

Experţii în climă au atribuit precipitaţiile extreme din Rio Grande do Sul confluenţei dintre un val de căldură cauzat de fenomenul El Niño din acest an, care încălzeşte apele Pacificului şi aduce ploi în sudul Braziliei, un front rece mai slab cu ploi şi vijelii venind dinspre Antarctica şi o căldură neobişnuită în Atlantic, care creşte, de asemenea, umiditatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].