Vladimir Putin ameninţă Occidentul la parada de la Moscova: forţele nucleare strategice ale Rusiei sunt întotdeauna pregătite

Într-un discurs ţinut în Piaţa Roşie pentru a marca victoria Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial, preşedintele Rusiei a lăudat soldaţii care luptă în Ucraina şi a promis că va rămâne ferm în faţa încercărilor occidentale de a izola Rusia.

Respingem pretenţiile excepţionaliste ale oricărui stat sau alianţă – ştim ce urmează atunci când aceste ambiţii rămân necontrolate“, a declarat Putin joi, într-o aparentă referire la NATO, care s-a extins pentru a include Suedia şi Finlanda după invazia Rusiei în Ucraina, relatează Financial Times.

Rusia va face totul pentru a nu permite un conflict global, dar, în acelaşi timp, nu vom lăsa pe nimeni să ne ameninţe. Forţele noastre strategice sunt întotdeauna pregătite de luptă“, a adăugat Putin, referindu-se la arsenalul de arme nucleare al Rusiei, cel mai mare din lume.

Parada a culminat cu trei lansatoare de rachete balistice intercontinentale RS-24 Yars, despre care Rusia susţine că pot lovi orice ţintă de pe glob.

Parada de la Moscova, desfăşurată pe o ninsoare neobişnuită pentru acest sezon, a subliniat pierderile suferite de forţele armate ale Rusiei.

Singurul tanc prezent la paradă a fost T-34, legendarul vehicul blindat sovietic din al doilea război mondial, care deschide în mod tradiţional parada.

Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în timpul războiului, potrivit unui raport din februarie al Institutului Internaţional pentru Studii Strategice.

În remarci separate către comandanţii care luptă în Ucraina, despre care Kremlinul a spus că au fost făcute cu o zi mai devreme, el a afirmat că întreaga dezvoltare economică şi socială a Rusiei depinde de succesul operaţiunii din Ucraina.

“Avem toate posibilităţile de a îndeplini aceste obiective. Dar numai cu o singură condiţie – activitatea voastră pe câmpul de luptă. Aceasta este legătura cheie în acest moment”, a declarat Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].