Zelenski: Ucraina are nevoie de mai multe arme de la aliaţi pentru a-i opri pe ruşi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că Ucraina ar putea opri înaintarea forţelor ruseşti în est dacă ţările aliate ar creşte furnizarea de arme. Liderul ucrainean a făcut aceste comentarii la o conferinţă de presă comună, la Kiev, cu Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European, aflată în vizită în capitala Ucrainei.

De la începutul anului, Rusia a avut câştiguri teritoriale mici, dar constante, în estul ţării pe care a invadat-o, în timp ce forţele ucrainene sunt epuizate, iar armele şi muniţia sunt insuficiente, notează Reuters.

“Facem presiuni maxime asupra partenerilor noştri pentru a creşte livrările de armament. Dacă livrarea de arme va creşte, vom putea opri forţele ruseşti în est, unde au iniţiativa”, a declarat Zelenski în conferinţa de presă.

În timp ce vorbea, sirenele de raid aerian au început să sune, semnalând posibile atacuri rruseşti cu rachete şi drone, atacuri care s-au intensificat în întreaga ţară, provocând întreruperi de energie electrică pentru sute de mii de civili.

“Aceasta este adevărata lor atitudine faţă de pace”, a spus Zelenski cu referire la Rusia, în timp ce oficialii au început să se îndrepte spre un adăpost.

“Cum te simţi, Roberta?”, a întrebat Zelenski, întorcându-se spre Metsola, care se afla la câţiva metri distanţă. “Sunt bine, dar, aşa cum ai spus, este Ziua Europei. Uită-te la asta, acum îmi fac o idee despre ceea ce trăieşti tu în fiecare zi”, a spus Metsola.

Metsola s-a aflat la Kiev cu ocazia Zilei Europei, care celebrează pacea şi unitatea pe întregul continent.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].