Zelenski l-a demis pe şeful Administraţiei Securităţii de Stat a Ucrainei

Printre principalele sarcini ale UDO se numără asigurarea securităţii preşedintelui Ucrainei şi a oficialilor de rang înalt ai statului, precum şi protecţia clădirilor administrative şi a obiectelor autorităţilor de stat din Ucraina, informează Kyiv Independent.

Demiterea lui Rud vine la scurt timp după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a afirmat că a descoperit o reţea de agenţi ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) care complotau pentru a-l asasina pe preşedintele Zelenski şi alţi oficiali de rang înalt din Ucraina. Doi colonei ai UDO acuzaţi de scurgere de informaţii clasificate către Rusia ar fi fost reţinuţi.

Reţeaua FSB urmărea să găsească autorii printre militarii apropiaţi de securitatea lui Zelenski, „care ar putea să-l ia ostatic pe şeful statului şi apoi să-l ucidă”.

Cu doar câteva săptămâni înainte, oficialii SBU şi forţele de ordine poloneze au intervenit pentru a reţine un cetăţean polonez care ar fi oferit Rusiei să-l asasineze pe preşedintele Volodimir Zelenski.

La sfârşitul lunii noiembrie, Zelenski a declarat într-un interviu acordat publicaţiei The Sun că a supravieţuit la cel puţin cinci tentative de asasinat de la începutul războiului.

Preşedintele ucrainean a emis mai multe decrete prezidenţiale în această săptămână, prin care a impus schimbări la nivelul conducerii de rang înalt din guvernul şi armata ucraineană.

Dmytro Hereha a fost numit din nou în funcţia de comandant al Forţelor de Sprijin ale Ucrainei, iar Valerii Zaluzhnyi, fostul comandant-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, a fost demis în mod oficial din serviciul militar. Zaluzhnyi va ocupa acum funcţia de ambasador al Ucrainei în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].