Leverkusen ajunge în finala Europa League şi îşi păstrează invincibilitatea în acest sezon

Leverkusen a fost condusă cu 2-0 până în minutul 82, când fundaşul Romei Gianluca Mancini şi-a înscris în propria poartă, înainte ca Joseph Stanisic, intrat pe final, să egaleze, după ce Leandro Paredes a marcat de două ori din penalty, pentru oaspeţi.

Campioana din Bundesliga, Leverkusen, care a ajuns şi în finala Cupei Germaniei din această lună, în lupta pentru tripla victorie, a jucat al 49-lea meci fără înfrângere pentru a depăşi recordul stabilit de Benfica în anii 1963-1965.

Leverkusen-ul lui Xabi Alonso, care are 40 de victorii în seria de meciuri fără înfrângere, o înfruntă pe Atalanta în finala din 22 mai de la Dublin, după ce italienii au trecut confortabil de Olympique Marseille.

Va fi a treia finală europeană pentru Leverkusen, care a câştigat singurul său titlu continental când a ridicat Cupa UEFA în 1988 şi a pierdut în finala Ligii Campionilor din 2002.

„Pentru mentalitatea de care am dat dovadă din nou astăzi împotriva unei echipe mari, pentru a reveni aşa şi a merge în finală, suntem mai mult decât fericiţi astăzi”, a declarat căpitanul lui Leverkusen, Granit Xhaka.

„Se vede dorinţa din partea echipei, nu am vrut să încetinim. Am vrut să marcăm următorul gol pentru a continua să rămânem neînvinşi, de 49 de ori acum. Suntem mândri de acest lucru.

“Roma este o echipă care are multă experienţă şi care face lucrurile foarte bine, dar cred că în două meciuri echipa mai bună a ajuns în finală”, a declarat el pentru TNT Sports.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].