Un miliardar american a donat 50 de milioane de dolari fondului de campanie al lui Trump după condamnarea fostului preşedinte

Mellon ar fi donat 75 de milioane de dolari grupului, cunoscut sub numele de Make America Great Again Inc, în ultimul an, conform documentelor federale.

El a donat, de asemenea, 25 de milioane de dolari unui super Pac care îl susţine pe Robert F Kennedy Jr, candidatul independent la preşedinţie. Un consilier politic al lui Mellon a refuzat să comenteze în numele acestuia.

Mellon este cel mai mare donator al ambelor super Pac-uri, statut care îl transformă într-o persoană esenţială în efortul lui Trump de a-l învinge pe preşedintele Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Trump s-a poziţionat în urma lui Biden în cursa pentru strângerea de fonduri de campanie. Fostul preşedinte a cheltuit aceste fonduri nu numai pentru a-şi învinge rivalii republicani în alegerile primare republicane, ci şi pentru avocaţii care îl reprezintă în procese penale şi civile. Maga Inc a donat sume uriaşe unui alt grup, care îi plăteşte onorariile juridice, cheltuind alte milioane de euro pentru publicarea de reclame care îl susţin pe Trump.

Maga Inc a strâns 69 de milioane de dolari în mai, după ce Mellon şi mega-donatorii GOP Richard şi Liz Uihlein, magnaţi ai transportului maritim, au contribuit cu 10 milioane de dolari, titanul petrolului texan Kelcy Warren donând alte 5 milioane de dolari.

Super Pac-urile sunt organizaţii de campanie care pot strânge sume nelimitate în numele candidaţilor, nefiind supuse limitelor stabilite pentru donaţiile directe către candidaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].