Scholz oferă „garanţii” că Germania nu va lua parte la războiul din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a încercat să reasigure cetăţenii că Germania nu va deveni parte a războiului din Ucraina, continuând să sprijine Kievul în lupta împotriva forţelor ruse.

Imaginea articolului Scholz oferă „garanţii" că Germania nu va lua parte la războiul din Ucraina

Scholz oferă „garanţii” că Germania nu va lua parte la războiul din Ucraina

„Da, dau această garanţie”, a declarat el ca răspuns la o întrebare în Bundestag miercuri, reluând comentariile pe care le-a făcut anterior. ”Asta este ceea ce susţin în calitate de cancelar”.

Cu toate acestea, preşedintele rus Vladimir Putin a considerat mult timp Germania şi alianţa militară occidentală NATO drept parte la război, potrivit DPA.

Scholz a respins ideea că ar trebui să existe o încetare a focului în Ucraina în condiţiile Rusiei. „În opinia mea, o încetare a focului care implică capitularea Ucrainei este ceva ce noi, Germania, nu ar trebui să sprijinim niciodată”.

Cancelarul a spus că aceasta nu este o chestiune abstractă, „după cum puteţi vedea din această ofertă ciudată de pace din partea lui Putin”.

„El a spus că este pregătit să accepte o încetare a focului dacă Ucraina îi oferă, de asemenea, mai multe anexări pe gratis, ca să spunem aşa”.

Acest lucru arată că Putin nu are nicio intenţie de a pune capăt războiului, a spus Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].