Chinezii au scos pe piaţă off-road-ul low-cost. Clona chineză a Defenderului costă 13.000 de euro

Maşina chinezească încorporează elementele de design ale maşinilor europene. Ultimul vehicul de teren produs de Beijing Auto Works (BAW) este cunoscut în diverse moduri, de la BJ212 la BJ2020 (unde BJ înseamnă Beijing Jeep) şi este în producţie, în câteva generaţii, din 1965.

Primul „212” datează din 1965 şi s-a bazat pe off-roader-ul rusesc UAZ. Are elemente estetice cunoscute: există un pic de G-Class, Land Rover Defender, Toyota FJ40 şi FJ60, precum şi de Jeep Wrangler. Este cunoscut faptul că chinezii replică maşinile europene. Clonele sunt greu de deosebit de originale.

În faţă găsim farurile apropiate de Toyota FJ40, capota şi lateralele sunt de la Defender, în timp ce barele de protecţie şi aripile amintesc de Wrangler. În spate, forma hayonului şi a geamului aduce a Clasa G, dar grupurile de lumini verticale reamintesc de Land Rover.

În puţinele imagini publicate pe site-urile chinezeşti se poate întrezări un cockpit dominat de un ecran tactil masiv, dar cu prezenţa multor comenzi fizice. În ceea ce priveşte caracteristicile tehnice, se remarcă prezenţa unui motor turbo pe benzină cu patru cilindri de 2 litri şi 248 de cai putere.

Cutia de viteze are opt trepte, iar tracţiunea integrală poate fi dezactivată, cu posibilitatea blocării diferenţialelor faţă şi spate. Există diverse moduri de condus care pot fi selectate, în funcţie de teren.

Nu se ştie care este nivelul de echipare, dar preţul doboară orice concurenţă: 13.000 de euro, bani cu care este dificil de cumpărat o maşină mică în Europa. Deocamdată, nu există planuri de intrare pe alte pieţe decât pe cea internă, dar, de felul lor, chinezii sunt insistenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].