AUR sare la gâtul Puterii: Este revoltător să văd cum PSD şi PNL îşi petrec timpul certându-se pe data alegerilor

„Indiferenţa PSD şi PNL în faţa tragediilor adevărate ale românilor! Cum ignoră Ciolacu şi Ciucă vieţile oamenilor în goana pentru putere! Este revoltător să văd cum PSD şi PNL îşi petrec timpul certându-se pe data alegerilor, organizând consultări de ochii lumii, ei urmând oricum să execute ordinele altora, în timp ce adevărate drame se desfăşoară sub ochii noştri la Complexul Energetic Oltenia (CEO)”, afirmă George Simion.

Preşedintele AUR opinează că reprezentanţii PSD şi PNL, în loc să se preocupe de siguranţa şi bunăstarea românilor, sunt preocupaţi de „agendele lor politice meschine”.

„Este o ruşine naţională faptul că, în timp ce oamenii îşi riscă vieţile la locul de muncă şi recurg la greva foamei pentru a fi auziţi, liderii noştri se comportă ca nişte copii răsfăţaţi care nu-şi pot împărţi jucăriile. Accidentul tragic din 2023, în care trei mineri şi-au pierdut viaţa şi alţi zece au fost grav răniţi, ar fi trebuit să declanşeze o reacţie imediată şi fermă din partea autorităţilor. În schimb, am asistat la o serie de demiteri şi concedieri care par mai mult un joc de imagine decât o încercare sinceră de a rezolva problemele de securitate. Este inacceptabil să existe asemenea deficienţe grave în măsurile de protecţie a muncii. Şi mai inacceptabil este faptul că guvernanţii noştri sunt mai preocupaţi de luptele lor politice decât de siguranţa cetăţenilor pe care ar trebui să-i protejeze”, adaugă Simion.

El arată că nemulţumirile angajaţilor CEO „au atins punctul culminant prin proteste intense şi greva foamei”.

„Aceste acţiuni nu sunt doar gesturi dramatice, ci strigăte disperate de ajutor! O femeie a fost luată cu ambulanţa din cauza stării critice de sănătate în timpul grevei foamei. Şi, ce fac liderii PSD şi PNL în acest timp? Continuă să se certe pe datele alegerilor, ignorând complet aceste semnale de alarmă. Indiferenţa guvernanţilor este nu doar revoltătoare, ci şi periculoasă. În timp ce angajaţii CEO îşi pun sănătatea şi viaţa în pericol pentru a obţine condiţii mai bune de muncă, politicienii noştri preferă să se concentreze pe jocuri de putere. Este absolut revoltător să vedem cum liderii PSD şi PNL îşi prioritizează agendele personale şi de partid în detrimentul unor probleme reale şi urgente. O astfel de atitudine demonstrează o lipsă totală de empatie şi responsabilitate! Este imperativ necesar ca în loc să se angajeze în bătălii politice lipsite de sens PSD şi PNL, Ciolacu şi Ciucă, ar trebui să se concentreze pe soluţionarea problemelor grave din industriile vitale precum cea energetică. Condiţiile de muncă trebuie să fie o prioritate naţională, iar siguranţa angajaţilor ar trebui să fie pe primul loc”, declară George Simion.

Liderul AUR spune că este nevoie de reforme urgente şi de implementarea unor măsuri stricte de securitate pentru a preveni tragedii similare în viitor.

„Guvernul trebuie să colaboreze îndeaproape cu sindicatele şi reprezentanţii angajaţilor pentru a se asigura că toate cerinţele acestora sunt ascultate şi respectate. În acelaşi timp, trebuie să fie introdus un sistem eficient de monitorizare şi sancţionare a companiilor care nu respectă standardele de securitate şi protecţie a muncii”, încheie Simion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].