25 de militari din Congo, condamnaţi la moarte pentru că au dezertat

25 de militari din Congo au fost condamnaţi la moarte pentru că au dezertat. Un avocat al militarilor a anunţat că va face recurs.

Imaginea articolului 25 de militari din Congo, condamnaţi la moarte pentru că au dezertat

25 de militari din Congo, condamnaţi la moarte pentru că au dezertat

25 de militari din armata Republicii Democratice Congo au fost condamnaţi la moarte pentru că au fugit în timpul luptelor din estul ţării împotriva rebelilor M23, potrivit BBC.

De asemenea, ei au fost condamnaţi pentru furt deoarece, după ce au fugit, au luat mai multe bunuri din magazinele dintr-un sat.

Un alt militar a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar unul a fost achitat. Sentinţa a fost pronunţată de un tribunal militar.

Decizia a fost luată după ce în luna martie ministrul justiţiei a vorbit despre necesitatea înlăturării „trădătorilor” din armată. Alţi opt militari au fost condamnaţi la moarte într-un proces asemănător desfăşurat în mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].