Israelul trimite o delegaţie pentru a negocia cu Hamas un acord privind eliberarea ostaticilor

O sursă din echipa de negociere israeliană a declarat, sub protecţia anonimatului, că există o şansă reală de a ajunge la un acord după ce Hamas a făcut o propunere revizuită privind termenii unui acord, scrie Reuters.

„Propunerea prezentată de Hamas include un progres foarte semnificativ”, a declarat sursa, vorbind sub rezerva anonimatului.

Răspunsul israelian la propunerea Hamas, prezentată prin intermediul mediatorilor, a fost în contrast puternic cu situaţiile anterioare din timpul războiului de aproape nouă luni din Gaza, când Israelul a declarat că condiţiile impuse de Hamas nu erau acceptabile.

Un oficial israelian a declarat că şeful agenţiei israeliene de informaţii Mossad va conduce delegaţia israeliană pentru discuţii.

Sursa din echipa israeliană de negociere a declarat: “Există un acord cu şanse reale de punere în aplicare”.

Netanyahu a fost programat mai târziu joi să aibă consultări cu echipa sa de negociere, apoi să discute discuţiile privind eliberarea ostaticilor cu cabinetul său de securitate.

Casa Albă a declarat că Biden şi Netanyahu, într-o convorbire telefonică, au discutat despre răspunsul primit din partea Hamas cu privire la posibilele condiţii ale unui acord.

Netanyahua menţionat de mai multe ori că Israelul nu va pune capăt războiului din Gaza decât atunci când toate obiectivele sale vor fi atinse.

Unii parteneri de extremă dreapta din coaliţia guvernamentală a lui Netanyahu au indicat că ar putea părăsi guvernul dacă războiul se încheie înainte ca Hamas să fie distrus. Plecarea lor din coaliţie ar pune probabil capăt mandatului de premier al lui Netanyahu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].