Euro 2024: Portugalia – Franţa, confruntarea dintre Ronaldo şi posibilul său urmaş, Mbappe

Nici Portugalia, nici Franţa nu au fost în cea mai bună formă a lor până acum la Euro 2024, dar acest meci apetisant oferă ambelor echipe şansa de a se afirma cu adevărat ca pretendenţi autentici. Vor fi vedete pe tot terenul, dar în timp ce Cristiano Ronaldo şi Kylian Mbappé ar putea atrage privirile, apărările ar putea deţine cheia succesului.

Portarul portughez Diogo Costa a fost salvator în meciul cu Slovenia, cu trei intervenţii la loviturile de departajare, în timp ce Franţa a nu a primit gol în trei din cele patru meciuri disputate până acum, Jules Koundé şi William Saliba fiind cei care au impresionat în mod special. Cine se va impune la Hamburg?

Formaţii posibile

Portugalia: Diogo Costa; Cancelo, Rúben Dias, Pepe, Nuno Mendes; Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes; Rafael Leão, Ronaldo, Bernardo Silva
Ratează următorul meci dacă primeşte cartonaş: João Cancelo, Ronaldo, Francisco Conceição, João Palhinha, Pedro Neto, Rúben Neves

Franţa: Maignan, Kojignan, Kojignan Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández; Kanté, Tchouameni, Griezmann; Dembélé, Thuram, Mbappé
Suspendat: Rabiot
Ratează următorul meci dacă este avertizat: Dembélé, Griezmann, Mbappé, Tchouameni

Când sunt şterse cartonaşele galbene?

Avertismentele de la meciurile din turneul final care nu au dus la o suspendare expiră la încheierea sferturilor de finală. Acestea nu sunt reportate în semifinale.

Drumul spre sferturile de finală

Portugalia

Grupa F
2-1 cu Cehia (Hranáč ag 69, Francisco Conceição 90+2; Provod 62)
3-0 cu Türkiye (Bernardo Silva 21, Samet Akaydin og 28, Bruno Fernandes 56)
0-2 cu Georgia (Kvaratskhelia 2, Mikautadze 57 pen)

Optimi de finală
0-0 cu, 3-0 pen cu Slovenia

Franţa

Grupa D
1-0 cu Austria (Wöber ag 38)
0-0 cu Olanda
1-1 cu Polonia (Mbappé 56 pen; Lewandowski 79 pen)

Optimi de finală
1-0 cu Belgia (Vertonghen ag 85)

Pronosticurile experţilor

Carlos Machado, reporter Portugalia

După o sperietură uriaşă împotriva Sloveniei în optimi, echipa lui Roberto Martínez întâlneşte acum o echipă a Franţei plină de fantezie. Acesta va fi un test pentru Portugalia şi va necesita ajustări tactice, deoarece, poate pentru prima dată în Germania, Seleção va trebui să se apere pentru perioade lungi. De asemenea, s-ar putea să aibă mai puţine ocazii la celălalt capăt şi trebuie să se asigure că le fructifică atunci când apar.

Alex Clementson, reporter Franţa

Acesta este un meci pe care mulţi l-ar vedea ca fiind demn de o finală. Succesul pe care Franţa l-a obţinut în turnee succesive nu este ceva de la sine înţeles, dar există sentimentul că această echipă are mai multe niveluri în dulap. Eficienţa în faţa porţii a fost din nou în prim-planul naraţiunii după Belgia, şi este ceva ce antrenorul Didier Deschamps va trebui să abordeze pentru ca echipa sa să depăşească Portugalia.

Păreri din cele două tabere

Roberto Martínez, selecţionerul Portugaliei: „Acum suntem concentraţi şi pregătiţi pentru Franţa. Ei sunt foarte puternici, dar ar putea lăsa spaţiu în spatele liniilor. Ne pot pune probleme, dar sperăm că ne vom crea mai multe ocazii. Turneul are acum detalii diferite, pentru că poţi câştiga la penalty-uri şi poţi crea momente de calitate individuală.”

Didier Deschamps, selecţionerul Franţei: „Avem calitate şi talent, dar sunt multe echipe care au asta. La cel mai înalt nivel, este nevoie să fii solid şi să munceşti din greu împreună. Toată lumea progresează şi există un numitor comun între toate aceste meciuri: intensitatea sportivă fiind la cel mai înalt nivel.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].