Un profesor universitar a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită

„Ca urmare a activităţilor de procedură penală desfăşurate ieri, 4 iulie 2024, de către ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, împreună cu alte 9 servicii judeţene şi structura centrală a DGA, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui profesor universitar la o instituţie de învăţământ superior privat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată, respectiv trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la luare de mită în formă continuată. Totodată, cei 8 agenţi de poliţie şi subofiţerul jandarm, aduşi cu mandat de aducere la sediul
unităţii de parchet pentru audieri au calitatea de suspect, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită/cumpărare de influenţă”, anunţă DGA.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită/trafic de influenţă şi faţă de alţi 6 suspecţi, persoane fără calitate specială.

Joi au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare/vehicule/corporale, la locaţii de pe raza municipiului Bucureşti şi a 10 judeţe (Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă la o universitate privată din municipiul Braşov.

„În context, există bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 – 2024, mai mulţi studenţi ai unităţii de învăţământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani şi bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă. În cauză, s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciilor Judeţene Anticorupţie Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Structura centrală, precum şi a
Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov, a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].