Bellingham, amendat şi „condamnat” cu suependare. Salutul lupului l-a costat scump pe turcul Demiral

Doar o amendă a încasat Jude Bellingham, fotbalist la Real Madrid, care va fi pe teren la meciul Anglia-Elveţia, din sferturile de finală de la Euro 2024. Pedeapsa complementară se va aplica însă doar dacă va repeta comportament vulgar sau ofensator în următoarele 12 luni.

Bellingham a fost investigat de UEFA pentru un gest potenţial ofensator făcut în timpul jocului de la Campionatul European împotriva Slovaciei. Starul Angliei a fost suspendat cu probaţiune.

Jude Bellingham va fi pe teren în sferturile de finală ale Campionatului European împotriva Elveţiei, dar va trebui să aibă grijă să se comporte corect în următoarele 12 luni (începând de astăzi), altfel va fi automat suspendat pentru un meci.

Acesta este verdictul UEFA după gestul nepoliticos al mijlocaşului ofensiv englez, care s-a bucurat excesiv după splendidul gol egalizator, din minutul 90+5 al meciului cu Slovacia.

Procedura a fost închisă cu o amendă de 11.000 de euro către federaţia engleză şi cu una de 30.000 de euro pentru jucător.

UEFA, deşi nu l-a oprit imediat pe jucător şi i-a oferit posibilitatea de a continua turneul, a dorit să transmită un mesaj clar: fair play-ul şi respectul pentru public sunt două subiecte la care forul continental ţine foarte mult.

În schimb, salutul lupului îl costă scump pe turcul Merih Demiral. El a primit două etape de suspendare. UEFA a decis să-l descalifice pentru gestul cu care a sărbătorit calificarea din optimile de finală contra Austriei: va rata sfertul de finală cu Olanda şi eventuala semifinală. 

Demiral, la meciul de marţi împotriva Austriei, a sărbătorit cu degetele arătător şi cel mic ridicate spre cer: este simbolul Lupilor Gri, o mişcare naţionalistă şi extremistă de dreapta din Turcia cărea îi aparţinea şi Ali Agca, atacatorul Papei Ioan Paul al II-lea.

Salutul, pe lângă faptul că este interzis de regulamentele UEFA, este interzis în Austria. Decizia a stârnit controverse. Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a condamnat imediat gestul şi a cerut anchetă, iar UEFA a deschis prompt o investigaţie.

Demiral nu şi-a pus deloc cenunşă-n cap. Pe Instagram, el a publicat o fotografie sărbătorind cu galeria succesul împotriva Austriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].