Emmanuel Macron s-a întâlnit cu familia profesorului decapitat în atacul islamist de la periferia Parisului

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a întâlnit luni, la Palatul Élysée, cu familia profesorului Samuel Paty, asasinat vineri, în apropiere de Paris, într-un atac de tip islamist, informează cotidianul Le Figaro.

Printre altele, Emmanuel Macron a discutat cu familia profesorului de liceu despre organizarea omagiului naţional, programat miercuri.

Vineri, imediat după asasinat, Emmanuel Macron i-a adus un omagiu profesorului de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică, afirmând că a fost asasinat “pentru că învăţa elevii libertatea de exprimare”.

Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat vineri în zona Conflans-Sainte-Honorine, la periferia Parisului, de un militant islamist, Abdoullakh Anzorov, împuşcat mortal ulterior de poliţie. Profesorul a fost victima atacului islamist deoarece le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed, pentru a le oferi un exemplu despre libertatea de exprimare. Autorităţile franceze consideră asasinatul atac islamist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].