Cîţu prezintă planul de ajustare a deficitului prezentat CE: PSD ştie doar să mintă

Imaginea articolului Cîţu prezintă planul de ajustare a deficitului prezentat CE: PSD ştie doar să mintă

Cîţu prezintă planul de ajustare a deficitului prezentat CE: PSD ştie doar să mintă

Premierul desemnat Florin Cîţu a scris, joi, pe Facebook că PSD ştie doar să mintă, nu şi să citească şi a adăugat că CE a confirmat că ţintele de deficit sunt cele pe care le-a prezentat România în decembrie 2019.

„PSD nu ştie să citească, doar să mintă! Comisia Europeană confirmă- ţintele de deficit = planul/calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 – 2022 sunt cele pe care le-a prezentat România. Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar prezentat de Romania în Strategia Fiscal Bugetară aprobată încă din decembrie 2019 şi agreat de CE:

2020= 3.6% din PIB
2021 = 3.4% din PIB
2022 = 2.8% din PIB”, a scris joi pe Facebook Florin Cîţu.

Acesta susţine că dacă nu avea această confirmare din partea CE, România trebuia să reducă deficitul sub 3% în 2021.

Reacţia lui Florin Cîţu vine după ce preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că premierul desemnat „accelerează direct spre zid”, după ce Comisia Europeană a anunţat în luna februarie că are în vedere declanşarea procedurii de deficit excesiv, şi că Florin Cîţu a minţit că a negociat cu Bruxellesul.

„Cîţu accelerează direct spre zid! Pentru că asta înseamnă să ignori declanşarea procedurii de #deficit excesiv şi, pe deasupra, să minţi că ai cu Bruxelles-ul. Comisia Europeană a spus clar: NU a primit vreun plan de la autorităţile române pentru reducerea deficitului”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *