Bilanţul epidemiei a ajuns la 148 de morţi în Italia / Preşedintele: Criza va fi depăşită

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 148 de morţi în Italia, iar numărul total al infecţiilor este de 3.296, anunţă autorităţile, iar preşedintele Sergio Mattarella a cerut respectarea măsurilor recomandate, subliniind că actuala perioadă de criză va fi depăşită.

Imaginea articolului Bilanţul epidemiei a ajuns la 148 de morţi în Italia / Preşedintele: Criza va fi depăşită

Bilanţul epidemiei a ajuns la 148 de morţi în Italia / Preşedintele: Criza va fi depăşită

Angelo Borrelli, şeful Serviciului de Protecţie Civilă şi comisar naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat joi seară că, în total, în Italia se înregistrează 3.296 de cazuri de coronavirus şi 148 de morţi. S-au vindecat 414 persoane.

“Până acum, s-au vindecat 10,7% din persoanele care au luat coronavirusul, ponderea deceselor este de 3,8%”, a declarat Angelo Borrelli, citat de cotidianul La Repubblica.

Preşedintele Sergio Mattarella a lansat un apel la calm, subliniind că Italia va depăşi această epidemie. “Guvernul, căruia Constituţia îi acordă obligaţia şi instrumentele decizionale, a stabilit ieri o serie de indicaţii referitoare la comportamentul cotidian, sugerate de oameni de ştiinţă şi de experţi de valoare. Sunt simple, dar importante pentru a evita riscul amplificării extinderii bolii. Vreau să invit pe toată lumea să respecte cu stricteţe aceste indicaţii (…)”, a afirmat Sergio Mattarella.

“Italia trece printr-un moment care necesită eforturi. Înfruntăm situaţia cu deplină transparenţă şi prin informarea în mod complet a opiniei publice. (…) Suntem o ţară modernă, avem un sistem medical naţional excelent care funcţionează eficient şi cu abnegaţia personalului, la toate nivelurile profesionale. Vom depăşi condiţiile acestor zile”, a subliniat Sergio Mattarella.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *