Coronavirus în România LIVE UPDATE 25 decembrie. Ultimul bilanţ Covid-19

În urma unei analize a evoluţiei infectărilor din ultimele două luni, Guvernul a transmis că se observă o pantă descendentă a răspândirii coronavirusului.

Guvernul anunţă oficial că a scăzut ritmul de răspândire a virusului. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel naţional, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri, spune Guvernul.

Guvernul nu vrea să descurajeze însă respectarea măsurilor de siguranţă şi cere vigilenţă.

Până ieri, 24 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 608.561 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 523.829 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS– CoV–2 (COVID–19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].