Surprize la Maseille: Tsitsipas şi Khachanov eliminaţi din turneul de tenis din Franţa

Sferturile de finală ale turneului de tenis ATP 250 de la Marseille, Franţa, au consemnat vineri două mari surprize, prin eliminarea capilor de serie 2 şi 3, grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP) şi rusul Karen Khachanov (21 ATP) de jucători cvasianonimi.

După ce rusul Daniil Medvedev, cap de serie 1 şi număr 3 ATP, a trecut lejer de italianul Jannik Sinner (34 ATP), cu 6-2, 6-4, în primul sfert de finală al zilei, sarcina lui Karen Khachanov părea a fi mult mai simplă în faţa numărului 287 mondial, australianul Matthew Ebden, jucător de 33 de ani venit din calificări, care însă a reuşit să îl învingă cu
Rusul şi-a şi adjudecat primul set, cu 6-4, şi părea că se confirmă calculele hârtiei. În setul doi, australianul a servit foarte bine cu primul, a câştigat toate mingile cu al doilea şi a salvat şi singura minge de break a lui Khachanov, care însă a pierdut pe propriul serviciul la 2-2 şi nu a mai fost capabil să facă rebreak-ul.

În decisiv, Ebden a continuat să servească bine, dar mai ales să îşi valorifice serviciile reuşite şi să puncteze excelent la retur, unde a câştigat 6 puncte foarte importante, care l-au ajutat să realizeze cele două break-uri pe serviciul lui Khachanov, care nici de data aceasta nu a mai făcut rebreak-ul, cedând setul şi meciul.

Ebden va juca semifinala în compania favoritului 1, rusul Daniil Medvedev.

În al treilea sfert al turneului, grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP), favorit numărul 2 şi deţinător al titlului, l-a întâlnit pe francezul Pierre-Hugues Herbert (29 ani, 93 ATP), în faţa căruia a şi câştigat primul set, e drept, greu, la tiebreak.

În setul următor, cei doi au mers cap la cap, câştigându-şi serviciile, până la 4-4, când francezul a valorificat prima minge de break, pentru 5-4, după care a câştigat şi setul, ducând meciul în decisiv.

În setul 3, grecul a jucat bine, însă francezul a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, mai ales pe retur, unde a punctat cu mai mult de jumătate din mingile jucate, reuşind să câştige 3 break-uri şi în cele din urmă şi setul şi meciul.

În semifinală, Herbert va juca cu unul din compatrioţii, câştigător al partidei dintre Humbert (31 ATP) şi Rinderknech (138 ATP).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].