„Cadoul” Marii Britanii pentru noi: Containerele au ajuns azi în Portul Constanţa şi conţinutul figura drept „obiecte second-hand”

Mai multe containere pline cu gunoaie au fost depistate, joi, de autorităţi în Portul Constanţa Sud Agigea. Vaporul pe care au fost găsite deşeurile a venit din Marea Britanie, iar în acte gunoaiele figurau ca fiind obiecte de uz casnic second hand.

Imaginea articolului „Cadoul” Marii Britanii pentru noi: Containerele au ajuns azi în Portul Constanţa şi conţinutul figura drept „obiecte second-hand”

Containere cu gunoaie, aduse în România cu vaporul din Marea Britanie.

În imaginile prezentate de reprezentanţii Gărzii de Coastă se observă saci în care sunt aruncate la întâmplare castroane, pahare, obiecte electrocasnice sau produse din sticlă sparte.

„În data de 20.02.2020, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcţia Marea Britanie, în Portul Constanţa Sud Agigea. Astfel, s-a constatat că, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deşeuri inutilizabile”, a informat Garda de Coastă.

Containerele sunt deţinute de o societate din Bucureşti. În această cauză sunt cercetaţi doi cetăţeni români, în vârstă de 36 şi 33 de ani, şi un cetăţean britanic, de 34 de ani, pentru exportul sau importul de deşeuri.

Potrivit Gărzii de Coastă, toate obiectele găsite în containere vor fi returnate expeditorului.

Acţiunea poliţişilor de frontieră a avut loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi s-a desfăşurat în cooperare cu lucrători din cadrul OPC, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea şi DSP Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *