Franţa a introdus obligativitatea purtării măştii şi în aer liber: „Iată planul nostru anti-Covid, pentru a salva Crăciunul”

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, a declarat, într-o conferinţă de presă la Paris, reintroducerea „obligaţiei de a purta măşti” în toate locurile publice, precum şi în aer liber, în zonele cu mare prezenţă. Véran a precizat că va fi necesar un permis de sănătate, pentru a accesa pieţele de Crăciun.

Regula face parte din pachetul de noi restricţii anunţat ieri: „Provocarea este să îi protejăm pe francezi, pentru a salva vacanţele de sfârşit de an şi pentru a trece iarna în cel mai bun mod posibil”.

Scopul campaniei este „să nu se mai revină la lockdown”.
„Vaccinul protejează, dar eficacitatea lui se diminuează în timp”, a mai zis Véran, invitându-şi compatrioţii să se imunizeze cu cea de-a treia doză de vaccin.

Un apel care vizează 25 de milioane de francezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].