Ambasadorul francez din Mali a fost expulzat. Are la dispoziţie 72 de ore să părăsescă ţara

Ambasadorul Franţei în Mali, Joel Meyer a fost expulzat de liderii militari ai statului african din cauza comentariilor revoltătoare făcute de ministrul francez de externe despre guvernul de tranziţie.

Ministrul de externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian a declarat săptămâna trecută că junta din Mali este „ilegitimă” şi „scăpată de sub control”. În acest context, autorităţile statului Mali i-au dat termen ambasadorului francez 72 de ore să părăsească ţara.

”Domnul Meyer a fost citat şi notificat cu privire la decizia guvernului de a părăsi teritoriul naţional în termen de 72 de ore, după comentariile ostile şi scandaloase ale ministrului francez de externe”, a declarat guvernul de tranziţie în direct la televiziunea naţională.

Relaţiile dintre Franţa şi Mali, s-au deteriorat de când armata a preluat puterea în august 2020. Tensiunile au crescut şi mai mult luna aceasta, când junta a anulat alegerile programate în februarie şi a promis că îşi va menţine puterea până în 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].