Cazurile de coronavirus din Malaezia au ajuns la 1.183 şi opt decese

Cazurile de coronavirus din Malaezia au ajuns sâmbătă la 1.183 şi opt decese, iar oficialii au avertizat despre o nouă creştere a numărului de îmbolnăviri săptămâna viitoare, majoritatea cazurilor având legătură cu o adunare religioasă la care au participat sute de oameni, scrie Reuters.

Ministerul Sănătăţii a raportat sâmbătă încă cinci decese şi 153 de noi infecţii, dintre care 90 au legătură cu o sărbătoare  religioasă la care au participat persoane din mai mult de 20 de ţări la sfârşitul lunii trecute.

De evenimentul religios „tabligh” care a durat timp de patru zile în apropierea capitalei, Kuala Lumpur, se leagă acum 714 cazuri în Malaezia – 60% din total – şi cel puţin 840 în Asia de Sud-Est.

„Ne aşteptăm ca numărul de cazuri să crească săptămâna viitoare şi îi îndemnăm pe cei care au luat parte la membrii tabligh să vină pentru screening”, a declarat directorul general al direcţiei de sănătate din Malaezia, Noor Hisham Abdullah.

Malaezia are cel mai mare număr de cazuri confirmate în Asia de Sud-Est, deşi Indonezia are mai multe decese, respectiv 38.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *