Criză umanitară în Donbas: „Aici, totul este distrus. Sunt cadavre de civili ucişi pe străzi”

Un apel lansat prin intermediul reţelelor de socializare solicită ajutor de urgenţă, pentru a face faţă unui „dezastru umanitar în curs de desfăşurare”. Zona vizată este oraşul Volnovankha, regiunea Donbas.

„Oamenii nu au curent, apă sau încălzire. Toată legătura cu lumea exterioară a căzut. Sunt cadavre de civili ucişi pe străzi. Supravieţuitorii se ascund în pivniţe. Oamenii nu au unde să locuiască. Totul este distrus”, este apelul disperat prezentat în presa internaţională.

Situaţia celor aproximativ 20.000 de locuitori nu a fost verificată din surse independente. Luptele de-a lungul „liniei de contact” dintre Ucraina şi republicile autonomiste recunoscute de Moscova durează de 8 ani, dar sosirea trupelor regulate ruse a dat un impuls semnificativ înaintării separatiştilor.

Preşedintele rus Putin a cerut controlul complet al regiunii Donbas pentru cele două republici pro-ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].