Lupte grele în Severodonetsk. Ruşii avansează spre centrul oraşului

Trupele ruseşti avansează încet spre centrul oraşului Severodoneţk, în estul regiunii ucrainene Luhansk, a declarat guvernatorul regional Serhiy Gaidai.

Acesta a mai spus că ucrainenii care apără oraşul nu riscă să fie încercuiţi, deoarece se pot retrage la Lysychansk, care se află tot în regiunea Luhansk, de cealaltă parte a râului.

Oraşul este în ruine după ce a devenit principala ţintă a armatei lui Vladimir Putin.

Primarul Oleksandr Striuk a anunţat că au rămas între 12.000 şi 13.000 de civili în oraşul care cândva avea peste 100.000 de locuitori. Aceştia se adăpostesc în subsoluri şi buncăre pentru a supravieţui bombardamentelor ruseşti.

Asaltul militarilor ruşi asupra Severodonetsk durează mai mult decât se credea, potrivit unui lider separatist susţinut de Moscova, citat de agenţia de ştiri TASS.

„Putem spune că o treime din Severodonetsk este deja sub controlul nostru. Dorim, înainte de toate, să menţinem infrastructura oraşului”, a declarat Leonid Pasechnik, liderul Republicii Populare Luhansk.

În urmă cu două zile, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că toată infrastructura oraşului a fost distrusă de bombardamentele ruseşti.

Înaintarea ruşilor a fost îngreunată de existenţă în zonă a unor uzine chimice mari, potrivit TASS.

Oraşul Severodonetsk este situat în una dintre ultimele zone din estul regiunii Luhansk care se află încă sub control ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].