Războiul din Ucraina. Forţele ruseşti au abandonat joi punctul strategic de pe Insula Şerpilor

Forţele ruseşti au abandonat joi punctul strategic de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, într-o victorie pentru Ucraina care ar putea slăbi strânsoarea Rusiei asupra porturilor ucrainene.

Imaginea articolului Războiul din Ucraina. Forţele ruseşti au abandonat joi punctul strategic de pe Insula Şerpilor

Războiul din Ucraina. Forţele ruseşti au abandonat joi punctul strategic de pe Insula Şerpilor

Rusia a declarat că a decis să se retragă de pe punctul strategic ca un “gest de bunăvoinţă”, pentru a arăta că Moscova nu obstrucţionează eforturile ONU de a deschide un coridor umanitar care să permită expedierea de cereale din Ucraina, conform Reuters.

Ucraina a declarat că a alungat forţele ruseşti după un asalt cu artilerie şi rachete în cursul nopţii.

“KABOOM!”, a scris pe Twitter Andri Yermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. “Nu mai sunt trupe ruseşti pe Insula Şerpilor. Forţele noastre armate au făcut o treabă excelentă”.

Într-un alt impuls pentru lupta Ucrainei de a respinge invazia rusă, Statele Unite au anunţat că vor oferi încă 800 de milioane de dolari în arme şi ajutor militar Kievului.

Preşedintele american Joe Biden, vorbind după summitul NATO de la Madrid, a declarat că Washingtonul şi aliaţii săi sunt uniţi în a ţine piept preşedintelui rus Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].