Fostul mare şahist Anatoli Karpov, deputat din partea partidului Rusia Unită, a fost găsit inconştient, după ce „a căzut rău”

Anatoli Karpov, de mai multe ori campion mondial la şah cu Uniunea Sovietică şi apoi cu Rusia, se află într-un spital din Moscova, după ce  a suferit o accidentare. Jucătorul de şah Sergei Karjakin a declarat agenţiei de presă Tass. „Este în spital”, a precizat Karjakin, „pentru că a căzut rău”.

Karpov,  71 de ani, a fost găsit inconştient în această dimineaţă, devreme, în apropierea clădirii Dumei de Stat (Parlamentul Rusiei), susţin mai multe conturi de Telegram.

Aceleaşi surse adaugă că a fost transportat la spital şi se află la Terapie Intensivă. Karpov este deputat din partea Rusia Unită, partidul preşedintelui Vladimir Putin.

Sancţionat de UE

El ducea o politică diferită de a marelui său rival, Garry Kasparov, care îl contestă pe Vladimir Putin. De la începutul războiului din Ucraina, aceasta din urmă a făcut numeroase apeluri la populaţia rusă pentru ca Putin „să piardă controlul celui mai mare joc de şah din istorie”.

Karpov, în schimb, nu şi-a exprimat opoziţia faţă de aşa-numita „operaţiune specială”. El este unul dintre cei 351 de deputaţi sancţionaţi de UE pentru că au votat în favoarea recunoaşterii independenţei republicilor Doneţk şi Lugansk.

Conform unor postările de pe Telegram, Karpov ar fi fost băut, când s-a accidentat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].