China înregistrează a cincea zi consecutivă cu număr record de cazuri COVID

Luni, autorităţile ţării au declarat că au existat 40.052 de cazuri noi de Covid – al cincilea record zilnic consecutiv – în creştere de la 39.506 cu o zi înainte, potrivit BBC.

Acestea includ mii de cazuri noi în marile oraşe Guangzhou şi Chongqing.

Între timp, Poliţia a arestat luni două persoane la Shanghai, după protestele fără precedent împotriva restricţiilor legate de COVID, relatează AFP. Întrebat de ce au fost arestaţi, un ofiţer de poliţie a declarat că una dintre cele două persoane „nu s-a supus ordinelor noastre”. Ofiţerii îi îndepărtau şi pe alţii de la locul faptei şi le cereau să şteargă imaginile de pe telefoanele lor, potrivit AFP.

Manifestanţii s-au adunat duminică în acest cartier din Shanghai pentru a protesta împotriva politicii stricte zero COVID-19 aplicate în China de aproape trei ani, dar şi pentru a cere mai multe libertăţi politice.

De altfel, protestatarii şi-au exprimat furia la Beijing, Shanghai şi Wuhan, luând poliţia prin surprindere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].