Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a intrat în Cartea Recordurilor

Căţeluşul portughez s-a născut într-o fermă de familie din satul Conqueiros, în districtul Leiria, în 1992 şi continuă să locuiască în aceeaşi familie şi în prezent. El va împlini 31 de ani pe 11 mai anul acesta.

 

Bobi a doborât recordul de aproape un secol al celui mai bătrân câine din toate timpurile, deţinut anterior de un câine australian pe nume Bluey, care a trăit până la 29 de ani şi 5 luni.

 

Vârsta sa a fost verificată de baza de date a guvernului portughez privind animalele de companie, care este gestionată de Uniunea Naţională a Veterinarilor, a precizat Guinness World Records.

 

În timp ce Bobi este sărbătorit în prezent pentru marea sa bătrâneţe, primii săi ani de viaţă nu au fost roz, potrivit Independent.

 

El s-a născut ca unul dintre cei patru pui de sex masculin într-o anexă unde familia Costa depozita lemne. Din cauza numărului mare de animale deja prezente la fermă, familia a decis să eutanasieze puii nou-născuţi.

 

Cu toate acestea, Bobi a scăpat.

 

„Tatăl meu era vânător şi am avut întotdeauna mulţi câini“, a declarat Leonel Costa, care avea opt ani la acea vreme. „Din nefericire, la acea vreme era considerat normal de către persoanele mai în vârstă care nu puteau avea mai multe animale acasă […] să îngroape animalele într-o groapă pentru ca acestea să nu supravieţuiască”, a adăugat el.

 

Costa şi fratele său au ţinut secretă existenţa lui Bobi în familie până când acesta a fost descoperit în cele din urmă de către bătrâni. „Mărturisesc că, atunci când au aflat că noi ştiam deja, au ţipat mult şi ne-au pedepsit, dar a meritat şi pentru un motiv întemeiat”.

 

De atunci, Bobi este alături de familie, mâncând mâncare de om, dar fără condimente. „Ceea ce am mâncat noi, au mâncat şi ei“, a declarat Costa, adăugând că el crede că obiceiurile sale alimentare au contribuit în mare măsură la longevitatea caninului.

 

„Între o conservă de hrană pentru animale sau o bucată de carne, Bobi nu ezită şi alege mâncarea noastră”.

 

Bobi a trăit o viaţă sănătoasă până acum, cu excepţia unei sperieturi în 2018, când a fost spitalizat după ce s-a prăbuşit din cauza unor dificultăţi de respiraţie, dar a reuşit să se redreseze.

 

Avem întâlniri regulate [cu medicul veterinar] cu el, iar examinările au arătat întotdeauna că se descurcă bine pentru vârsta sa înaintată”, a declarat Costa, adăugând că un “mediu calm şi liniştit” în care trăieşte ar fi putut adăuga câţiva ani în plus la viaţa câinelui.

 

Mama lui Bobi, Gira, a trăit până la vârsta de 18 ani, iar un alt câine al familiei Costa, Chicote, a trăit până la 22 de ani, se arată în cartea recordurilor mondiale.

 

Luna trecută, Guinness l-a desemnat pe Spike, un chihuahua din Camden, Ohio, drept cel mai bătrân câine în viaţă din lume, la vârsta de 23 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].