Volodimir Zelenski a ajuns la Paris. A fost întâmpinat de Emmanuel Macron şi Olaf Scholz / Macron: “Rusia nu poate să câştige”

Preşedintele ucrainean a sosit la Palatul Elysée, întâmpinat de Emmanuel Macron şi de cancelarul german Olaf Scholz. Cei 3 şefi au susţinut o conferinţă de presă comună.

Imaginea articolului Volodimir Zelenski a ajuns la Paris. A fost întâmpinat de Emmanuel Macron şi Olaf Scholz / Macron: "Rusia nu poate să câştige"

Volodimir Zelenski a ajuns la Paris. Conferinţă de presă cu Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz

Preşedintele Macron a menţionat “încrederea” care leagă Franţa de Ucraina. Vizita lui Zelenski la Paris, este “o ocazie de a aduce un omagiu Ucrainei şi poporului său”, a explicat el, asigurându-l pe şeful statului ucrainean de sprijinul său neclintit.

“Ucraina poate conta pe Franţa (…). Rusia nu poate şi nu trebuie să câştige”, a insistat Emmanuel Macron.

“Trebuie să oprim războiul”, a precizat Zelenski. 

“Sunt fericit să fiu aici pentru a consolida unitatea noastră continentală”, a spus Zelenski în timpul conferinţei de presă organizate la Elysée. Şeful statului ucrainean a ţinut să îşi arate “recunoaşterea” faţă de Franţa şi Germania. 

 

De asemenea, el le-a mulţumit pentru trimiterea de echipamente şi tancuri, care sunt “necesare pentru a opri teroarea rusă”. “Avem foarte puţin timp la dispoziţie (…) Trebuie să oprim războiul”, a insistat el.

În actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].