Războiul din Ucraina, ziua 958. Armata ucraineană: Forţele ruse au ajuns într-un alt oraş-cheie de pe linia frontului / Se trage în Marea Neagră

Războiul din Ucraina, ziua 958. Armata ucraineană: Forţele ruse au ajuns într-un alt oraş-cheie de pe linia frontului / Se trage în Marea Neagră

„Situaţia este instabilă, luptele au loc literalmente la fiecare intrare (în oraş)”, a declarat Anastasiia Bobovnikova, purtător de cuvânt al Grupului tactic operaţional „Luhansk”, pentru postul naţional de televiziune din Ucraina.

„Ruşii au intrat în periferia estică a oraşului”, a adăugat ea.

Reuters notează că Rusia avansează spre Toreţk din august, cucerind sat după sat cu ajutorul infanteriei.

Toreţk este un oraş aflat pe linia frontului de 10 ani, deoarece este aproape de teritoriile ucrainene cucerite de separatiştii susţinuţi de Rusia în 2014. De atunci, a devenit o ancoră a fortificaţiilor Kievului.

Căderea Toreţk, spun analiştii militari ucraineni, ar permite Moscovei să obstrucţioneze rutele logistice cheie ale Kievului, inclusiv drumul Pokrovsk-Kostyantynivka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].