România şi Ucraina întăresc cooperarea în domeniul securităţii. Prima vizită a unui ministru de interne ucrainean în două decenii

România şi Ucraina întăresc cooperarea în domeniul securităţii. Prima vizită a unui ministru de interne ucrainean în două decenii

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, întâlnirea a avut ca scop consolidarea colaborării în domenii cheie precum combaterea traficului de persoane, droguri şi arme, migraţia ilegală şi cooperarea poliţienească.

„Vom creşte atenţia şi vom intensifica cooperarea în combaterea crimei organizate, a traficului de persoane şi droguri”, a declarat Predoiu după întâlnire.

Un moment important al întâlnirii a fost semnarea unui acord bilateral privind cooperarea în situaţii de urgenţă. Acest document permite României şi Ucrainei să îşi acorde ajutor reciproc în cazul unor dezastre sau situaţii de criză.

Ministrul Klymenko a mulţumit României pentru sprijinul acordat de la începutul războiului, apreciind eforturile MAI de a ajuta milioanele de refugiaţi ucraineni care au trecut graniţa.

Predoiu a subliniat importanţa României în viitorul proces de reconstrucţie al Ucrainei: „România trebuie şi are capacitatea să joace un rol important în procesul de reconstrucţie al Ucrainei, prin investiţii şi organizarea de centre de suport logistic în apropierea frontierelor”.

Cei doi oficiali au discutat şi despre provocările legate de securitatea la frontieră, inclusiv prevenirea traficului ilegal de arme după încheierea conflictului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].