Scurgere de informaţii secrete despre planul Israelului de a ataca Iranul. Serviciile secrete din SUA investighează cazul

Scurgere de informaţii secrete despre planul Israelului de a ataca Iranul. Serviciile secrete din SUA investighează cazul

Serviciile secrete americane investighează o scurgere de informaţii sensibile despre planurile Israelului de a ataca Iranul, după ce Teheranul a lansat o serie de atacuri în ultima perioadă.

Documentele au apărut în spaţiul public în zilele de 15 şi 16 octombrie pe un canal de Telegram numit „Middle East Spectator” şi sunt marcate ca fiind informaţii secrete.

Autenticitatea acestora a fost confirmată pentru CNN de către o persoană familiarizată cu situaţia, iar un oficial american a declarat pentru aceeaşi sursă citată că scurgerea de informaţii este „profund îngrijorătoare”.

Documentele include informaţii care descriu pregătirile pe care Israelul pare să le facă pentru o lovitură împotriva Iranului. Printre acestea s-ar afla intenţii ale Israelului de a deplasa muniţii şi sunt descrise exerciţiile forţelor aeriene israeliene care implică rachete aer-sol.

Israelul deţine sau nu arme nucleare?

Unul dintre documente sugerează, de asemenea, ceva ce Israelul a refuzat întotdeauna să confirme public: că ţara deţine arme nucleare.

Cu toate acestea, SUA nu au văzut niciun indiciu că Israelul intenţionează să folosească o armă nucleară împotriva Iranului.

Potrivit CNN, nu este clar cum au devenit publice documentele, nici dacă au fost piratate sau divulgate în mod deliberat.

Această situaţie s-a produs într-un moment sensibil al relaţiilor americano-israeliene şi va stârni furia israelienilor, care se pregătesc să atace Iranul ca răspuns la tirul de rachete iranian de la 1 octombrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].