Războiul din Ucraina, ziua 970. Atacuri ruseşti asupra oraşului Zaporojie. 10 persoane rănite / FT: SUA acceptă să contribuie cu până la 20 de miliarde de dolari la împrumutul G7 pentru Ucraina

Războiul din Ucraina, ziua 970. Atacuri ruseşti asupra oraşului Zaporojie. 10 persoane rănite / FT: SUA acceptă să contribuie cu până la 20 de miliarde de dolari la împrumutul G7 pentru Ucraina

UPDATE FT: SUA acceptă să contribuie cu până la 20 de miliarde de dolari la împrumutul G7 pentru Ucraina

Grupul celor şapte naţiuni (G7) a fost angajat în luni de discuţii cu privire la cadrul împrumutului de 50 de miliarde USD convenit în iunie. Recent, se părea că contribuţia Washingtonului ar putea fi mai mică decât aşteptările iniţiale, din cauza incapacităţii UE de a garanta că activele ruseşti vor rămâne îngheţate timp de cel puţin trei ani.

Cu toate acestea, vineri, oficialii americani le-au spus omologilor lor din G7 că Washingtonul va furniza întreaga sumă iniţială, aproximativ 20 de miliarde de dolari, scrie Financial Times (FT).

UPDATE Kievul lansează mai multe drone în Rusia

Ucraina a lansat o serie de drone asupra Moscovei şi vestului Rusiei, au declarat autorităţile regionale, potrivit Deutsche Welle.

Nu au fost raportate răniţi sau pagube semnificative.

Apărarea aeriană rusă a distrus cel puţin o dronă în timp ce se îndrepta spre capitala rusă, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, într-o postare pe serviciul de mesagerie Telegram.

Resturile de dronă au declanşat mai multe incendii în regiunea Lipetsk din sud-vestul Rusiei, care au fost apoi stinse rapid, a declarat guvernatorul regional Igor Artamonov pe Telegram.

Atac în centrul oraşului Zaporojie. 10 persoane au fost rănite

Cel puţin 10 persoane au fost rănite într-un atac aerian cu bombă asupra oraşului Zaporojie în seara zilei de 19 octombrie, potrivit guvernatorului regional Ivan Fedorov.

Poliţia naţională a confirmat că forţele ruse au efectuat trei atacuri aeriene în centrul oraşului Zaporojie folosind bombe cu explozibil puternic. Exploziile au distrus parţial o clădire rezidenţială şi au provocat pagube magazinelor din apropiere, unei spălătorii auto, depozitului unui centru comercial şi mai multor vehicule, scrie Kyiv Independent.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].