Coreea de Nord reacţionează la acuzaţiile privind trimiterea de soldaţi în Rusia ca să lupte în Ucraina

Coreea de Nord reacţionează la acuzaţiile privind trimiterea de soldaţi în Rusia ca să lupte în Ucraina

Un reprezentant nord-coreean, prezent la reuniunea ONU, a spus că relaţiile dintre Pyongyang şi Moscova sunt „legitime, prietenoase şi de cooperare”, scrie agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

„În ceea ce priveşte aşa-numita cooperare militară cu Rusia, delegaţia mea nu simte nevoia să comenteze astfel de zvonuri stereotipe neîntemeiate, menite să defăimeze imaginea RPDC”, a spus el în cadrul reuniunii, potrivit sursei citate.

Declaraţia este prima reacţie a Phenianului după ce recent au existat acuzaţii la adresa Coreei de Nord despre faptul că ar fi trimis soldaţi în Rusia pentru a lupta împotriva Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat în ultima perioadă faptul că aproximativ zece mii de soldaţi nord-coreeni sunt pregătiţi pentru a se alătura armatei ruse, pentru a lupta în Ucraina.

De la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, Moscova şi Phenianul au aprofundat cooperarea militară şi şi-au consolidat relaţiile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].