Agricultorii francezi intenţionează să reia protestele ample faţă de politica agricolă a UE

Agricultorii francezi intenţionează să reia protestele ample faţă de politica agricolă a UE

Cele mai importante sindicate ale agricultorilor din Franţa vor să declanşeze noi demonstraţii începând „din 15 noiembrie”. Liderii de sindicat au discutat marţi şi au decis să reluarea acţiunilor de protest pentru a pune presiune pe autorităţi. Unul dintre liderii agricultorilor a menţionat discuţiile privind realizarea unui acord comercial între Comisia Europeană şi Mercosur care ar putea aduce în Europa din America de Sud cantităţi uriaşe de carne şi cereale, potrivit Le Figaro.

În Franţa au avut loc deja primele proteste. Aproximativ 200 de fermieri s-au adunat în jurul prefecturii Ariège, luni seara, în timp ce aproximativ 60 de fermieri au aruncat lână, baloti de fân şi paie în faţa unor clădiri administrative din Auch.

Proteste de amploare au avut loc iarna trecută în cea mai mare parte a Europei. Agricultorii au protestat fiind nemulţumiţi de impactul măsurilor de mediu şi al costurilor de producţie ridicate provocate de inflaţie. De asemenea, fermierii, în special cei din estul Europei, nu sunt de acord cu politica UE privind importul de cereale ieftine din Ucraina şi de intenţia de a încheia un acord privind importurile cu ţările din America de Sud.

Totodată, au existat solicitări în anumite regiuni legate de combustibili şi apa pentru irigaţii. La proteste au participat numeoşi fermieri. Aceştia au blocat şosele, porturi, căi ferate şi puncte vamale, au demonstrat în faţa sediiilor UE, au dat foc la cauciucuri şi uneori s-au ciocnit violent cu poliţiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].