Nicolae Ciucă: Ordinea mondială este în pericol. În România, această ameninţare are un nume, coaliţia toxică dintre PSD şi AUR

Nicolae Ciucă: Ordinea mondială este în pericol. În România, această ameninţare are un nume, coaliţia toxică dintre PSD şi AUR

Ciucă spune că lumea traversează un moment crucial, în contextul unui mediu internaţional tensionat, marcat de război, ameninţarea unei crize economice şi ascensiunea statelor totalitare: ordinea mondială este în pericol: „În România această ameninţare are un nume: coaliţia toxică dintre PSD şi AUR”

„Lumea noastră din estul Europei are la frontiere un război sângeros. O criză economică pândeşte la orizont şi s-a vorbit aici despre îngrijorările economice. Statele totalitare pun în discuţie liniştea politică şi economică a lumii libere. Rusia, China, Iranul şi Coreea de Nord întreţin conflicte cu potenţial exploziv. S-au modificat marile rute de comerţ şi accesul la resurse. Economiile care dau stabilitate a Occidentului se clatină”, a spus Ciucă, miercuri seara, la lansarea programului prezidenţial.

Liderul liberal a afirmat că România trăieşte acest moment fierbinte al istoriei: „Destinul ei atârnă de inteligenţa ei politică. Reuşita sau eşecul ei depind de capacitatea de a cântări corect prezentul, dar mai ales viitorul. Căci în acest ghem de crize, statele cu viziune văd oportunităţi. În ameninţările sărăciei şi războiului, liderii cu clarviziune văd şanse pentru economie şi securitate naţională. Vedem ascensiunea populismului şi extremismului în Europa şi desigur în alte părţi ale lumii. Valorile democratice sunt ameninţate, ordinea mondială este în pericol. În România această ameninţare are un nume: coaliţia toxică dintre PSD şi AUR, un PSD aurit, de fapt care deschide uşa influenţelor străine şi aduce declin economic ţării noastre”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].