Lahore este cel mai poluat oraş din lume. Smogul asediază populaţia

Lahore este cel mai poluat oraş din lume. Smogul asediază populaţia

Oraşul Lahore, din Pakistan, se află pe primul loc printre cele mai poluate oraşe din lume.

Imaginea articolului Lahore este cel mai poluat oraş din lume. Smogul asediază populaţia

Cel mai poluat oraş din lume este Lahore din Pakistan: imagini cu smogul care asediază oraşul

Poziţia este certificată de un clasament actualizat în timp real de grupul elveţian IQAir, care a decretat calitatea aerului drept „periculoasă”.

Vârful acestui clasament de neinvidiat a fost atins ieri, iar imaginile din oraş arată chiar şi cu ochiul liber o situaţie foarte grea, cu un smog dens care a copleşit zona.

La fel ca întreaga zonă a Asiei în care se află Pakistanul, intrarea în lunile de iarnă va înrăutăţi calitatea aerului, deoarece inversiunea termică captează poluarea mai aproape de sol.

Lahore şi capitala indiană din apropiere, New Delhi, sunt printre cele mai poluate oraşe din lume.

Lahore este capitala provinciei Punjab din Pakistan, al cărei prim-ministru a cerut „diplomaţie climatică” cu India pentru a lupta împotriva poluării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].