Lukaşensko spune că trupele nord-coreene în Rusia ar fi o „escaladare” a războiului

Lukaşensko spune că trupele nord-coreene în Rusia ar fi o „escaladare” a războiului

Imaginea articolului Lukaşensko spune că trupele nord-coreene în Rusia ar fi o „escaladare” a războiului

Lukaşensko spune că trupele nord-coreene în Rusia ar fi o „escaladare” a războiului

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko – un aliat al lui Putin – a respins miercuri, în cadrul unui interviu acordat BBC, că Phenianul ar trimite soldaţi care să lupte alături de forţele ruse.

Cu toate acestea, el a recunoscut faptul că prezenţa reală a trupelor nord-coreene în Rusia, pentru a lupta împotriva Ucrainei, ar reprezenta o „escaladare” a conflictului, scrie POLITICO.

„Ar fi un pas spre escaladarea conflictului dacă forţele armate ale oricărei ţări, chiar şi ale Belarusului, s-ar afla pe linia de contact”, a afirmat Lukaşenko.

În cadrul interviului pentru BBC, Lukaşenko i-a luat apărarea preşedintelui rus Vladimir Putin, spunând că el „nu ar încerca niciodată să convingă o altă ţară să îşi implice armata în operaţiunea specială a Rusiei din Ucraina”.

Afirmaţiile lui Lukaşenko vin în contextul în care Pentagonul şi Coreea de Nord au anunţat miercuri că trupele nord-coreene au fost deja desfăşurate în Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].