O persoană ucisă şi alte 10 rănite, într-un atac rusesc asupra oraşului ucrainean Kupiansk

O persoană ucisă şi alte 10 rănite, într-un atac rusesc asupra oraşului ucrainean Kupiansk

Un atac rusesc asupra oraşului Kupiansk, situat pe linia frontului în nord-estul Ucrainei, a ucis o persoană şi a rănit alte 10, au declarat joi autorităţile regionale, citate de Reuters.

Imaginea articolului O persoană ucisă şi alte 10 rănite, într-un atac rusesc asupra oraşului ucrainean Kupiansk

O persoană ucisă şi alte 10 rănite, într-un atac rusesc asupra oraşului ucrainean Kupiansk

Guvernatorul, Oleh Syniehubov, a declarat iniţial că două persoane au fost ucise şi trei rănite în urma atacului, dar ulterior şi-a corectat declaraţia privind numărul deceselor.

Procurorii regionali au declarat ulterior că persoana care a murit era o femeie care fusese internată în spital în stare gravă.

„Inamicul a lovit în apropierea unui magazin şi a pieţei oraşului”, a spus Syniehubov în declaraţia sa iniţială. Ulterior, el a adăugat că o clădire de magazine cu două etaje a fost avariată, împreună cu o duzină de chioşcuri şi ferestrele caselor din apropiere.

Rusia a ocupat Kupiansk în primele zile ale invaziei sale din 2022, dar a fost respinsă de o contraofensivă ucraineană fulgerătoare în luna septembrie a aceluiaşi an.

În ultimele luni, forţele Moscovei au avansat încet înapoi spre oraş şi se află acum la mai puţin de 4 km de periferia sa nordică, conform hărţilor „open-source”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].