Şeful Microsoft primeşte o creştere salarială de 63%, deşi a cerut o reducere

Şeful Microsoft primeşte o creştere salarială de 63%, deşi a cerut o reducere

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda solicitării lui Nadella de a reduce un element al pachetului său salarial din cauza deficienţelor de securitate cibernetică de la gigantul tehnologic – ceea ce a dus la încasarea a 5 milioane de dolari mai puţin decât ar fi primit altfel.

La fel ca multe alte companii de tehnologie, Microsoft a eliminat mii de locuri de muncă în acest an, inclusiv multe din divizia sa de jocuri.

Cu toate acestea, într-o declaraţie de împuternicire depusă la autoritatea de reglementare financiară din SUA, consiliul de administraţie a declarat că veniturile companiei au crescut cu 16% în anul până la 30 iunie 2024.

„Nadella a fost de acord că performanţa companiei a fost extrem de puternică”, a scris comitetul de remunerare al Microsoft într-o scrisoare către acţionari.

Acesta a adăugat că le-a cerut „să ia în considerare abaterea de la parametrii de performanţă stabiliţi şi să reducă stimulentul său în numerar pentru a reflecta responsabilitatea sa personală” cu privire la o serie de atacuri cibernetice.

Un astfel de atac a fost raportat în iulie 2023 de Microsoft, în care hackerii au obţinut acces la conturile de e-mail a aproximativ 25 de organizaţii, inclusiv agenţii guvernamentale.

Microsoft a declarat că atacul a provenit din China, deşi ambasada Chinei la Londra a numit acest lucru „dezinformare”.

Perioada fiscală se încheie la 30 iunie 2024 – cu doar câteva săptămâni înainte de întreruperea masivă a internetului care a afectat PC-urile Microsoft Windows, provocând haos în întreaga lume.

Deşi acesta nu a fost un atac cibernetic, mai târziu, în iulie, Microsoft şi-a cerut scuze pentru o altă întrerupere cauzată de un atac cibernetic.

Comitetul de remunerare a declarat că a redus plata în numerar a lui Nadella cu mai mult de jumătate, la 5,2 milioane de dolari. Aceasta reprezintă mai puţin de 7% din salariul său total. Cea mai mare parte a salariului său, 71,2 milioane de dolari, a fost constituită din opţiuni pe acţiuni.

Directorul High Pay Centre, Luke Hildyard, a declarat că „superficial” câştigurile au sens, având în vedere performanţa financiară puternică a Microsoft.

„Cu toate acestea, ne-am putea întreba, de asemenea, dacă 79 de milioane de dolari în plus faţă de 49 de milioane de dolari anul trecut pentru cineva care valorează deja sute de milioane de dolari, cu mai mulţi bani decât ar putea cheltui pe parcursul mai multor vieţi de lux absolut, este cu adevărat necesar ca recompensă de stimulare”, a declarat el pentru BBC.

„Nimic din succesul Microsoft nu ar fi posibil fără muncitori, clienţi şi societatea în general, aşa că poate că veniturile acestui succes ar trebui să fie împărţite un pic mai egal”, a adăugat el.

În altă parte în domeniul tehnologiei, şeful Apple, Tim Cook, a câştigat 63,2 milioane de dolari în 2023, în timp ce directorul executiv al celei mai valoroase companii din lume, Nvidia, Jensen Huang, a fost plătit cu 34,2 milioane de dolari în anul fiscal 2024. Pachetul salarial al lui Elon Musk ar putea valora până la 56 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].