România, pe podium la Campionatul Mondial de Lupte Seniori U23 de la Tirana

România, pe podium la Campionatul Mondial de Lupte Seniori U23 de la Tirana

România urcă pe podium la Campionatul Mondial de Lupte Seniori U23 de la Tirana, după ce Kateryna Zelenykh a câştigat medalia de bronz la categoria 65 kg.

Imaginea articolului România, pe podium la Campionatul Mondial de Lupte Seniori U23 de la Tirana

România, pe podium la Campionatul Mondial de Lupte Seniori U23 de la Tirana

Agenţia Naţională pentru Sport anunţă sâmbătă pe Facebook că România a câştigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Lupte Seniori U2, prin Kateryna Zelenykh, care a învins-o în finala mică pe Karolina Pok, din Ungaria, la categoria 65 de kilograme.

Parcursul său spre bronzul mondial a fost impresionant: a trecut de americanca Adaugo Nwachukwu în calificări, kazaha Guldana Osserbay în optimi şi chinezoaica Rao Yuqi în sferturi.

Kateryna a pierdut semifinala cu Alina Kasabieva (AIN), dar a revenit spectaculos în lupta pentru bronz.

Aceasta este a treia medalie mondială sub culorile României pentru Kateryna, după ce a dobândit cetăţenia română în noiembrie 2023. Ea are în palmares trei medalii la Mondialele şi Europenele de Juniori, iar la Seniori U23 este atât vicecampioană mondială, cât şi vicecampioană europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].