Atac cibernetic asupra serverelor Primăriei Sectorului 5. Hackerii cer răscumpărare 5 milioane de dolari

Atac cibernetic asupra serverelor Primăriei Sectorului 5. Hackerii cer răscumpărare 5 milioane de dolari

„În această dimineaţă, angajaţii Primăriei Sectorului 5 au semnalat faptul că centrala telefonică a instituţiei nu funcţionează. A fost sesizată societatea care se ocupă de mentenanţă pentru a remedia problema şi s-a constatat că serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic. Pe ecranul serverelor apare şi un mesaj din partea atacatorilor, care cer răscumpărare 5 milioane de dolari”, a transmis Primăria Sectorului 5 pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au luat legătura cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, dar şi cu oficialii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică pentru a urma toţi paşii necesari remedierii acestei situaţii.

Sursa citată a adăugat că au fost atacate doar severele sediului Primăriei Sectorului 5 din Fabrica de Chibrituri, nu şi cele ale altor direcţii care îşi derulează activitatea în alte sedii.

„Nu voi ceda în faţa unor astfel de atacuri şi nu voi plăti suma cerută de teroriştii cibernetici. Vreau să-i mulţumesc ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan şi reprezentanţilor DNSC pentru că au intervenit prompt. În perioada următoare, după remedierea situaţiei, vom implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a ne asigura că astfel de situaţii nu se vor mai repeta”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].