Un grup de escroci a furat 22 de tone de brânză cheddar de lux. Jamie Oliver denunţă jaful

Un grup de escroci a furat 22 de tone de brânză cheddar de lux. Jamie Oliver denunţă jaful

Bucătarul i-a îndemnat pe urmăritorii săi de pe Instagram să fie atenţi în cazul în care aud de „oferte de brânză foarte elegantă la preţ mic”, adăugând că cheddarul furat valora aproximativ 300.000 de lire sterline (360.000 EUR).

Comerciantul de brânzeturi Neal’s Yard Dairy a recunoscut că a furnizat mai mult de 950 de roţi de cheddar unui presupus escroc care s-a dat drept angrosist pentru un mare comerciant francez, înainte de a-şi da seama că a fost păcălit.

Compania londoneză, unul dintre cei mai importanţi distribuitori şi comercianţi de brânzeturi artizanale din Marea Britanie, a declarat că a plătit producătorii locali Hafod, Westcombe şi Pitchfork, care au făcut brânza furată, astfel încât aceştia să nu aibă de suferit de pe urma escrocheriei.

Neal’s Yard Dairy a declarat că colaborează cu Poliţia Metropolitană din Londra pentru a identifica autorii jafului.

Compania a declarat vineri că investighează „furtul unei cantităţi mari de brânză”, adăugând că nu au fost făcute arestări până în prezent. Neal’s Yard Dairy face apel la producătorii de brânzeturi din întreaga lume să îi contacteze dacă suspectează că le-a fost vândută brânza furată, în special roţi de cheddar de 10 kg şi 24 kg învelite în pânză şi cu etichetele îndepărtate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].